Jubileum

10 februari 1972 – 10 februari 2017

  • 10 februari 2017

Zoals je ziet zit er tussen de twee bovenstaande data exact 45 jaar. De eerste datum is de datum van de oprichting van fotoclub “De Broederschap”, dit betekent dat we vandaag ons 45 jarig jubileum vieren.

Fotoclub “De Broederschap” is op 10 februari 1972 opgericht in de Broederschapshuisjes in Vleuten, daar werd ook de naam van de club van afgeleid. In de beginjaren van de club, toen Vleuten nog een kleine zelfstandige gemeente was, was de Broederschap een begrip in Vleuten. Nu Vleuten slechts een ‘stadsdeel’ is van Utrecht, en de enorme stadsuitbreiding voor veel jonge mensen heeft gezorgd, klinkt de naam wat oubollig. Sinds vorig jaar hebben we dan ook onze naam aangepast naar Fotoclub Vleuten.

Als bestuur hebben we besloten om dit jubileum kalm en zonder al te veel festiviteiten te laten passeren. Er zullen een paar nieuwe (en dure) aankopen gedaan worden zoals een beamer en een nieuwe laptop waarmee we de komende jaren weer vooruit kunnen. Verder richten we ons op het volgende jubileum, want over 5 jaar zullen we 50 jaar bestaan en hiervoor zullen we zeker ‘uitpakken’!

Maar ‘first-things-first’; vandaag 45 jaar! En daarmee wil ik jullie toch feliciteren. En een “dank jullie wel” uitspreken aan iedereen die zich de afgelopen jaren heeft ingezet om de fotoclub te laten uitgroeien tot de gezellige ongedwongen club die het op dit moment is, en dat in de toekomst ook zeker zal blijven.

Namens het hele bestuur,
Jurgen van der Hulst
Voorzitter

-2144590759-7


X